Menu
Wege
z mozzarellą di bufala i pesto z bazylii 300 ml
z espumą z ricotty 300 ml
ze świeżymi figami, awokado, rukolą i kremem balsamicznym 366 g
z oliwą, czosnkiem, chili, natką pietruszki i serem grana padano DOP 380 g
pomidorkami i szpinakiem 230 g
cukinią i papryką oraz pomidorkami, suszonymi pomidorami, kaparami, szpinakiem w oliwie czosnkowej i serem grana padano DOP 470 g
suszonymi pomidorami, smażonymi podgrzybkami, serem grana padano DOP i kwaśną śmietaną crème fraîche 470 g
orzeszkami ziemnymi, szpinakiem, sezamem i sosem sojowym 470 g
pesto z bazylii i suszonymi pomidorami, opcjonalnie serem grana padano DOP 340 g
mozzarella di bufala DOP, sos z pomidorów, bazylia 530 g
mozzarella di bufala DOP, sos z pomidorów, ser pleśniowy gorgonzola piccante DOP, szpinak, czosnek, pomidorki koktajlowe 585 g
mozzarella di bufala DOP, sos z pomidorów, ser pleśniowy gorgonzola piccante DOP, miękki ser dojrzewający taleggio DOP, ser grana padano DOP 400 g
mozzarella di bufala DOP, sos z pomidorów, cukinia, pomidorki koktajlowe, czosnek, marynowane cebulki borettane, mascarpone, szpinak 630 g
z masłem czosnkowym i ziołami 240 g
z masłem czosnkowym, ziołami i serem grana padano DOP 240 g
z masłem czosnkowym, ziołami i serem gorgonzola DOP 240 g
PRZYSTAWKI
w sosie winno-maślanym z chili, podane z włoskim pieczywem focaccia 130 g
Z wołowiną, chili, sezamem, grzybami nameko, szczypiorkiem i roszponką 2 szt.
z masłem czosnkowym i ziołami 240 g
z masłem czosnkowym, ziołami i serem grana padano 240 g
z masłem czosnkowym, ziołami i serem gorgonzola DOP 240 g
z własnej produkcji piklami i włoskim pieczywem focaccia 340 g
mozzarella di bufala, miękki ser dojrzewający taleggio, ser grana padano, salami piccante, szynka dojrzewająca prosciutto crudo, włoska szynka gotowana, oliwki, suszone pomidory, pieczywo 280 g
ZUPY
z szyjkami rakowymi i grzybkami nameko 300 ml
z mozzarellą di bufala i pesto z bazylii 300 ml
z pikantnym chipsem salami, crèmem fraîche 300 ml
z własnej produkcji pierożkami z kaczką 300 ml
z serem ricotta 300 ml
SAŁATKI
z sosem winegret, pomidorkami koktajlowymi i papryką na mieszanych sałatach podane z włoskimi grissini 240 g
z pomidorkami, szpinakiem baby, pestkami dyni, rukolą i oliwą bazyliową 230 g
ze świeżymi figami, awokado, rukolą i kremem balsamicznym 366 g
z piklowanym ogórkiem, czerwoną cebulą, marynowanymi cebulkami borettane, grana padano i winegretem z chili na mieszanych sałatach 450 g
z gorgonzolą piccante, pomidorkami, azjatycką kapustą pak choi i marynowanymi cebulkami borettane na mieszanych sałatach z dressingiem pomidorowo-balsamicznym 580 g
MAKARONY RZEMIEŚLNICZE
z oliwą, czosnkiem, chili, natką pietruszki i serem grana padano 380 g
| opcjonalnie z krewetkami (7 szt. 31/40 lb - bez sera) 400 g
z pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem 230 g
| opcjonalnie z polędwiczką wieprzową pieczoną w niskiej temperaturze 460 g
z cukinią i papryką oraz pomidorkami, suszonymi pomidorami, kaparami, szpinakiem w oliwie czosnkowej i serem grana padano 470 g
z pieczarkami, owczym serem dojrzewającym pecorino DOP i kwaśną śmietaną crème fraîche 380 g
wg tradycyjnej włoskiej receptury z włoskim peklowanym polikiem wieprzowym guanciale i owczym serem dojrzewającym pecorino DOP albo grana padano DOP (bez śmietanki) 360 g
suszonymi pomidorami, smażonymi podgrzybkami, serem grana padano DOP i kwaśną śmietaną crème fraîche 470 g
orzeszkami ziemnymi, szpinakiem, sezamem i sosem sojowym 470 g
grzybami leśnymi, oliwą truflową, serem gran regale DOP, natką pietruszki i czosnkiem 540 g
DANIA GŁÓWNE
z francuskim sosem demi glace, ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i czosnkiem, podane z sałatką z rukoli z pomidorkami i serem grana padano ok. 600 g
pesto z bazylii i suszonymi pomidorami, opcjonalnie z serem grana padano 340 g
z risotto ze słonecznika, zielonym kalafiorem romanesco, puree z marchewki i sałatką winegret (waga sałatki 130 g) 380 g
gotowana metodą sous vide w niskiej temperaturze 62°C, podana w kruszonce ziołowej z zielonym groszkiem, puree z pietruszki, sosem tymiankowym i gnocchi w sosie z wędzonego boczku 440 g
podana z puree z kapusty czerwonej, krokietem ziemniaczanym w panko i persymoną 570 g
z makaronem spaghetti, fasolką szparagową i puree z zielonego groszku z miętą 580 g
z dzikim brokułem bimi, podana z sosem serowym z dodatkiem Tobasco sweet&spicy i sufletem ziemniaczanym 400 g
PIZZA W STYLU NEAPOLITAŃSKIM
Pizzę podajemy z oliwą.
mozzarella di bufala, sos z pomidorów, bazylia 530 g
mozzarella di bufala, sos z pomidorów, salami spianata calabra, oliwki 530 g
mozzarella di bufala, sos z pomidorów, ser pleśniowy gorgonzola piccante, szpinak, czosnek, pomidorki koktajlowe 585 g
mozzarella di bufala, sos z pomidorów, ser pleśniowy gorgonzola piccante, miękki ser dojrzewający taleggio, ser grana padano 400 g
mozzarella di bufala, sos z pomidorów, krewetki 31/40 10 szt., chili, czosnek, pomidorki i natka pietruszki 600 g
mozzarella di bufala, sos z pomidorów, pikantne salami ventricina piccante, jalapeno, cebula, ser pleśniowy gorgonzola piccante 620 g
mozarella di bufala DOP, sos z pomidorów, 'nduja, czerwona cebula, kapary, oliwki 580 g
mozzarella di bufala DOP, sos z pomidorów , szynka dojrzewająca prosciutto crudo, rukola, ser grana padano 600 g
mozzarella di bufala, sos z pomidorów, włoska szynka gotowana, pieczarki 630 g
mozzarella di bufala DOP, sos z pomidorów, szynka dojrzewająca prosciutto crudo, carpaccio z trufli, owczy ser dojrzewający pecorino DOP, smażona rukola 470 g
mozzarella di bufala, sos z pomidorów, pikantne salami ventricina piccante, suszone pomidory 580 g
mozzarella di bufala, sos z pomidorów, cukinia, pomidorki koktajlowe, czosnek, marynowane cebulki borettane, mascarpone, szpinak 630 g
DESERY
włoski deser w formie musu mrożonego z orzechami karmelizowanymi i musem z owoców 200 g
i granatem oraz sosem malinowym 160 g
NAPOJE GORĄCE
30 ml | 60 ml
150 ml
150 ml
300 ml
300 ml
250 ml
250 ml
filiżanka | dzbanek 300 ml | 450 ml
350 ml
350 ml
NAPOJE ZIMNE
250 ml
250 ml
250 ml
250 ml
330 ml | 750 ml
330 ml | 750 ml
250 ml
1l
(o smaki pytaj obsługę) 300 ml
cytrynowa/arbuzowa/marakuja-mango 300 ml/ 1 l
KAWY I HERBATY MROŻONE
syrop słony karmel, lody waniliowe 300 ml
300 ml
espresso, lody waniliowe 30 ml
Al Dente Specials – menu sezonowe
SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I JAJKIEM W KOSZULCE
z mixem sałat, pomidorkami koktajlowymi, szynką dojrzewającą prosciutto crudo i sosem holenderskim 350 g
46,8 zł
MAKARON TAGLIATELLE ZE SZPARAGAMI
pomidorkami koktajlowymi, serkiem mascarpone, czosnkiem, chili, boczkiem i szpinakiem 380 g
45,5 zł
PIZZA ZE SZPARAGAMI
z crème fraîche, mozzarellą, włoską szynką gotowaną prosciutto cotto, szpinakiem baby i majonezem szczypiorkowym 550 g
54,5 zł
SZEF KUCHNI POLECA
ŚWIEŻA OSTRYGA PACYFICZNA (n°1)
podawana na lodzie z cytryną
15,5 zł
MEGA ZESTAW (SUROWY)
6 świeżych ostryg (n°1), gorąca focaccia, kieliszek włoskiego wina musującego
92 zł
ZAPIEKANA OSTRYGA PACYFICZNA (n°1)
w sosie pomidorowym z oliwą i natką pietruszki
17,5 zł
ZAPIEKANA OSTRYGA PACYFICZNA (n°1)
z masłem czosnkowym, chili i serem grana padano
17,5 zł
MEGA ZESTAW (ZAPIEKANY)
6 zapiekanych ostryg pacyficznych (n°1), gorąca focaccia, kieliszek włoskiego wina musującego
102 zł
Bąbelki i inne alkohole
BĄBELKI
z nalewaka 100 ml | 0,5l
750 ml
750 ml
750 ml
750 ml
750 ml
750 ml
750 ml
750 ml
WINO BIAŁE
125 ml | 750 ml
125 ml | 750 ml
750 ml
750 ml
750 ml
750 ml
WINO CZERWONE
125 ml | 750 ml
125 ml | 750 ml
750 ml
750 ml
750 ml
750 ml
KOKTAJLE NA BAZIE APEROLU
Aperol, włoskie wino musujące, woda gazowana 200 ml
Aperol, wódka, sour, syrop cukrowy, białko jajka 150 ml
Aperol, gin, likier brzoskwiniowy, sour, syrop marakuja 200 ml
KOKTAJLE NA BAZIE BĄBELKÓW
włoskie wino musujące, świeżo wyciskany sok pomarańczowy 160 ml
Włoskie wino musujące, syrop z kwiatów czarnego bzu, mięta, sok z limonki, woda gazowana 200 ml
włoskie wino musujące, syrop brzoskwiniowy, owoce 150 ml
włoskie wino musujące, syrop gruszkowy, limoncello, limonka, gruszka 200 ml
Włoskie wino musujące, syrop poziomkowy, owoce 150 ml
włoskie wino musujące, Campari, Cinzano Rosso, gin 190 ml
włoskie wino musujące, syrop granat, wódka wiśniowa, czerwona porzeczka 180 ml
KOKTAJLE NA BAZIE CAMPARI
40 ml/0,7 l
40 ml/ 0,7 l
40 ml/ 0,7 l
40 ml/ 0,7 l
40 ml/ 0,7 l
KOKTAJLE GRANDE
Włoskie wino musujące, Aperol, woda gazowana 1,5l
wino czerwone, rum Bumbu, sok żurawinowy, syrop truskawkowy, czerwona porzeczka, pomarańcza 750 ml
wino białe, wódka morelowa, sok jabłkowy, syrop czarny bez, jabłko, pomarańcza 750 ml
wino białe, puree ananasowe, owoce 1l | 1,5l
KOKTAJLE KLASYCZNE I AUTORSKIE
rum, mięta, limonka, cukier, woda gazowana 150 ml
Campari, Cinzano Rosso, gin 120 ml
wódka waniliowa, purée marakuja, sok z cytryny, shot włoskiego wina musującego 140 ml
Malibu, Żubrówka Biała, syrop truskawka, śmietanka, bita śmietana, truskawki, mięta 180 ml
likier melonowy, Żubrówka Biała, sok jabłkowy, syrop zielone jabłko, limonka, melon, mięta 180 ml
Żubrówka Biała, likier Pasao, puree brzoskwiniowe 90 ml
likier jogurtowy, likier kokosowy, puree marakuja, sok ananasowy, gałka lodów pistacjowych 160 ml
Żubrówka Biała, Malibu, likier brzoskwiniowy, sok żurawinowy, sok pomarańczowy 185 ml
wódka, tequila, rum, gin, triple sec, limonka, coca-cola 200 ml
tequila, triple sec, sok z limonki 100 ml
rum, coca-cola, limonka 200 ml
gin, tonic, rozmaryn, limonka 190 ml
gin, cointreau, włoskie wino musujące, sour, syrop arbuzowy 210 ml
Campari, tonik hibiskus, bitters grejpfrutowy 130 ml
Jägermeister, puree wiśnia, tonik Ginger Beer, sok z cytryny 150 ml
KOKTAJLE BEZALKOHOLOWE
Aperitivo Cin&Cin 0%, tonic Kinley, woda gazowana 280 ml
mięta, limonka, syrop cukrowy, woda gazowana 150 ml
tonik Kinley, syrop czarny bez, sour, woda gazowana, limonka, mięta 250 ml
Martini Floreale 0,5%, tonic, syrop gruszkowy, sour, brokat jadalny, gruszka, pomarańcza, rozmaryn, 240 ml
PIWA BECZKOWE
0,3l | 0,5l
0,3l | 0,5l
0,3l | 0,5l
PIWA BUTELKOWE
Fruit Pastry Sour/IPA/ Pszenniczne/ APA/Piernikowe/Bezalkoholowe APA 0,5% 0,5 l
0,5l
0,5l
0,5l
0,5l
0,5l
0,5l
0,5l
0,5l
0,5l
WÓDKA
40 ml | 500 ml | 700 ml
40ml/0,5 l
40 ml | 700 ml
40 ml
40 ml | 500 ml | 700 ml
500 ml